• +359883717277
  • hq@svetni.eu
  • Понеделник - Петък 10:00 - 19:00 ч. | Събота 10:00 - 14:00 ч. | Неделя Почивен ден

UV-C лампите могат да бъдат много ефективни при дезинфекция на закрити помещения и биха намалили скоростта на предаване на COVID-19

Обществени сгради, ресторанти и търговски обекти продължават да функционират, а училищата / детските заведения постепенно ще посрещнат учениците, всички те търсят различни начини за ефективно намаляване на риска от предаване на вируса SARS-CoV-2 в съответните помещения. Традиционните методи за почистване, макар и ефективни, отнемат повече време и все още представляват риск от излагане на вируса при самата дезинфекция. Услугите за дълбоко почистване и обеззаразяване са препоръчителни, но не са рентабилни, когато се извършват седмично или всеки ден.

 UV C 2

Един ефективен начин за поддържане на тези зони редовно дезинфекциран и безопасни е чрез използването на UVC бактерицидни лампи. Доказано е, че UVC или гермицидни UV лъчи (обикновено съкратено до GUV) са най-ефективната част от ултравиолетовия спектър срещу инфекциозни патогени. В изявление по този въпрос, публикувано миналия 12 май, Международната комисия по осветление (CIE) заяви, че „GUV лъчи с дължина на вълната от 254 nm са ефективни при дезинфекция на повърхности, замърсени с вируса Ебола (Sagripanti и Lytle, 2011; Jinadatha et al. , 2015; Tomas et al., 2015). Други изследвания показват ефективността на GUV по време на грипна епидемия в болницата за ветерани в Ливърмор (Йордания, 1961 г.)

Въз основа на актуални данни и емпирични доказателства Международната асоциация за ултравиолетови лъчи (IUVA) също смята, че UVC може да помогне за предотвратяване на предаването на COVID-19 чрез намаляване на замърсяването. „UV светлина, по-специално между 200-280 nm (UVC или GUV), инактивира (известно още като„ убива “) поне два други коронавируса, които са близки на вируса COVID-19: 1) SARS-CoV-1 и 2) MERS-CoV . Важно е да се подчертае, че това инактивиране е доказано при контролирани условия в лаборатории. Ефективността на ултравиолетовата светлина на практика зависи от фактори като времето на излагане и способността на UV светлината да достига до вирусите във вода, въздух и в гънките и пукнатините на материали и повърхности."

Със своя опит в разработването и производството на продукти, V-TAC пусна четири свои модела UVC бактерицидни лампи, които са ефективни за унищожаване на вируси и бактерии в затворени пространства. Споменатите лампи може да се използват за безопасна дезинфекция на офиси, училища и различни търговски помещения.

UVC лампите също е насочени основно към институциите, и по-малко към потребителския пазар, за да се  намалят още повече шансовете за човешка грешка. Както всички дезинфекционни съоръжения, с устройствата трябва да се работи само от обучен и знаещ персонал. Затова ние обучаваме всеки наш потребител.

И
скате ли да научите повече за използването на UVC бактерицидните лампи за вашия бизнес? Изпратете имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ни се обадете на 0883717277.

Свържете се с нас

Какво предлагаме:

Каталог с над 3000 продукта

От 2 до 5 години гаранция

Дизайнерски продукти

До 95% спестена енергия

Контакти

hq@svetni.eu

+359 883 71 72 77

ул. Иван Сусанин 62б, кв. Манастирски ливади