• +359883717277
  • hq@svetni.eu
  • Понеделник - Петък 10:00 - 19:00 ч. | Събота 10:00 - 14:00 ч. | Неделя Почивен ден
Какво трябва да взема предвид преди да избера осветлението под шкафовете в кухнята?

Какво трябва да взема предвид преди да избера осветлението под шкафовете в кухнята?

Екипът на Вилайт би искал да сподели някои идеи за подобряване на осветлението на вашата кухня и увеличаване на удоволствието от вашето кухненско пространство. Вашето семейство се събира в кухнята в края на деня. Това е място за споделяне на истории от изминалия ден и съвместен живот.
Осветителните тела, инсталирани под кухненските шкафове, могат да
превърнат вашата кухня в топло и привлекателно кътче. Освен това и готвенето ще е по-безопасно. Ние предлагаме разнообразни осветителни тела и продукти за вашия дом.

Преди да започнете

Проверете колко място има под кухненските шкафове. Осветлението трябва да се скрие под шкафа и да не се вижда. Дълбочината е основното измерение, тъй като ограничава броя на наличните тела. След това проверете ширината на шкафовете. Тела, съответстващи на ширината на шкафа, ще дадат равномерно осветление на плота. За професионален вид изберете цвят на осветително тяло, което съответства на вашите шкафове.

 

Избор на източник на енергия

Осветлението може да бъде директно кабелно от електрическата мрежа, включено в контакта или да работи с батерия. Осветлението с батерия е най-лесно за инсталиране. Осветлението с кабели от електрическата мрежа изисква професионалист.

Осветлението от мрежата позволява всички светлини да се включват едновременно. Може да се монтира и димер, който да контролира количеството светлина. Осветителните тела, които се захранват директно от електрическата мрежа трябва да са съвместими помежду си. Така че, те трябва да бъдат произведени от един и същ производител или да са от една продуктова линия.

Избор на източник на осветление

Изборът на осветление включва LED тела, LED ленти и мебелни лунички. Ще ги разгледаме по-отблизо по-долу.

LED тела

Кухнята е идеална за LED осветление, тъй като то отделя много малко топлина. Димерът може да контролира цветната температура на светлината, за да придаде на кухнята топъл или хладен вид. Налични са много различни осветителни тела за кухня. LED осветлението монтирано под горните шкафове е най-дълготрайната и енергоефективна опция.

LED ленти или лентово осветление

Ако имате много малко място под шкафовете си, решението може да е гъвкава LED лента. Лентите не са толкова ярки като другите осветителни тела, но могат да внесат допълнителна светлина в кухнята. LED лентите издържат дълго време, инсталират се лесно и могат да бъдат отрязани, за да пасват на пространството под вашия шкаф. Предлагат се и в различни цветни температури.

Мебелни лунички

Мебелните лунички са кръгли тела, монтирани под шкафове. Те приличат на шайби за хокей. Мебелните лунички могат да използват различни източници на енергия – директно от електрическата мрежа или могат да работят с батерия, което ги прави добра опция за наематели и хора, които не искат да се занимават с окабеляване. За да осигурите равномерно осветление на работната си повърхност, монтирайте мебелните лунички на разстояние от 20 до 30 сантиметра една от друга.

Обадете ни се

Обадете се на екипа на Вилайт, ако имате въпроси относно използването на LED осветление във вашата кухня. Ние сме винаги тук, за да помогнем.

Свържете се с нас

Какво предлагаме:

Каталог с над 3000 продукта

От 2 до 5 години гаранция

Дизайнерски продукти

До 95% спестена енергия

Контакти

hq@svetni.eu

+359 883 71 72 77

ул. Иван Сусанин 62б, кв. Манастирски ливади