• +359883717277
  • hq@svetni.eu
  • Понеделник - Петък 10:00 - 19:00 ч. | Събота 10:00 - 14:00 ч. | Неделя Почивен ден
LED луна или LED прожектор

От какво имам нужда за външното си осветление - LED луна или LED прожектор?

При осветление на открито, искате да сте сигурни, че получавате достатъчно количество светлина. Ако се колебаете да изберете между LED луна или LED прожектор, решението изглежда трудно. Най-добрата светлина за вас ще зависи от това какво искате да правят светлините ви.

Каква е разликата между led луна и led прожектор?

Въпреки че може да изглежда, че няма голяма разлика между луните и прожекторите, те излъчват светлина по различен начин. Луната хвърля тесен лъч светлина, обикновено не по-широк от 45 градуса. Този по-малък лъч прави луните по-лесни за управление и насочване.

Прожекторната светлина, от друга страна, има разпространение на лъча от най-много 120 градуса. Това означава, че прожекторите осветяват по-голяма площ от луните, при еднаква мощност и лумени . Тъй като лъчът е по широк, източникът на светлина не е толкова силен, колкото светлината от луна.


Кога да предпочета led прожектор?

Както бе споменато по-рано, led прожекторите разполагат с широчина на лъча от най-много 120 градуса. Това означава, че прожекторите обикновено се използват за осветяване на по-голяма площ от луните. Ако искате да покриете широка зона със светлина, прожекторът е избора, който трябва да направите. Ето няколко примера за това, когато прожекторът може да бъде правилният избор:

Осветление на алея

Ако търсите светлина, която да освети алеята ви, за да можете спокойно да се върнете от гаража си или да изпълнявате задачи навън през нощта, прожекторът е подходящото осветително тяло. Лъчът на led прожектора дава възможност цялата ви алея да бъде покрита на светлина. Прожекторите могат да действат и като възпиращо средство за потенциални крадци.

Осветление за паркинг

Ако търсите осветление за паркинг прожекторът оигурява ефективно осветление, покриващо голяма площ. Това ще позволи на посетителите , потенциалните клиенти и всички, които използват паркинга, безопасно да се ориентират. Освен това лесно се забелязват хора, които са извън колата си.

Други приложения

Led прожекторите се използват и при бавно движещи се превозни средства, които извършват задачи през нощта, като пътни работи, метене на улицата и т.н. Те също така често се използват от лодки за осветяване на подводни зони по време на спасителни операции и общо използване през нощта. Ако искате да осветите голяма площ, прожекторите са най-ефективните.

Кога се предпочита led луна?

Led луните обикновено се използват за подчертаване на конкретни малки зони или точки. Тесният лъч позволява по-силна светлина от прожекторите, но с намалена площ на покритие. Луните първоначално са възникнали в света на театъра, но все по-често намират домашна или бизнес употреба. Ето няколко примера за това кога може да се предпочете луна.

Вътре в къщата

Може да ви се стори екстравагантно да поставяте луни в собствената си къща, но led луна може да ви помогне да подчертаете важните характеристики на вашата къща. През последните години осветителните тела, поставени в кухнята, стават все по-популярни. Тези светлини ви позволяват да подчертаете мивката, печката или острова.

Извън вашата къща

Led луните могат да се използват и за подчертаване на всеки декор, растения или дървета, които са извън къщата ви. Едно дърво може да стане по-впечатляваща част от вашия пейзаж, ако е осветено с луна.

Обадете се на Вилайт за помощ

Ако се нуждаете от LED прожектор или LED луна или все още не можете да изберете между тях, обадете се на нашия екип и ние ще ви помогнем!

Свържете се с нас

Какво предлагаме:

Каталог с над 3000 продукта

От 2 до 5 години гаранция

Дизайнерски продукти

До 95% спестена енергия

Контакти

hq@svetni.eu

+359 883 71 72 77

ул. Иван Сусанин 62б, кв. Манастирски ливади