• +359883717277
  • hq@svetni.eu
  • Понеделник - Петък 10:00 - 19:00 ч. | Събота 10:00 - 14:00 ч. | Неделя Почивен ден
Как да свържа LED ленти по-дълги от 5 метра?

Как да свържа LED ленти по-дълги от 5 метра?

Как да инсталирам LED лента по-дълга от 5 метра?

Много доставчици на LED ленти продават продуктите си само в стандартни опаковки по 5 м. Много често тези фирми нямат истински задълбочени познания или опит в проектите с LED ленти и не могат да дават съвети за монтирането им на своите клиенти.

Ние от Вилайт можем да ви помогнем за вашия проект от началото до края - дори ще ви изготвим персонализирани скици на окабеляването, което ще ви е необходимо, за да захранвате и контролирате вашата LED лента!
Един от въпросите, които най-често ни задават, е „как да инсталирам повече от 5 м LED лента?“

Така че нека разгледаме решението за тези по-големи инсталации:

Максимални дължини

LED лентите обикновено се произвеждат в опаковки по 5м, тъй като това е приблизително максималната непрекъсната дължина, която можете да инсталирате, без да получавате спад на напрежението към края на лентата. Светодиодите в края на ролката изглеждат по-малко ярки от тези, близки до захранването.
(В действителност опитът ни
показва, че всъщност е възможно да инсталирате около шест метра едноцветна LED лента в една непрекъсната дължина, преди окото ви да забележи спад на напрежението и съответно загуба на яркост. Това може да зависи от типа LED лента който използвате; 24v LED ленти пренасят тока по-добре, така че по-големите дължини са по-малко вероятни да претърпят спад на напрежението.

Как да свържем паралелно LED ленти?

Ключът към инсталирането на LED лента с дължини по-дълги от 5 м е да свържете паралелно LED лентите си към трансформатора. Чудите се дали ще се нуждаете от трансформатор за всеки 5м LED лента, която смятате да инсталирате? Е, нужда! Можете да свържете няколко ленти към един единствен трансформатор - стига общата мощност на вашата LED лента да не надвишава изхода на трансформатора.
Ето няколко основни съвета за окабеляване на 3 x 5м едноцветни LED ленти. (
Това е само пример - бихте могли да използвате същия общ подход за всяка инсталация, по-голяма от 5м .)
Както вече казахме, не можете просто да съедините
ролките последователно в един ред с едно захранване (от край до край) - тъй като това със сигурност би довело до значителен спад на напрежението по дължината на лентата. Вместо това свържете трите ролки към трансформатора си по отделно, като използвате три проводника, след което ги разположете близо един до друга, без пропуски, така че светлината да бъде непрекъсната и трите парчета ленти да изглеждат като една LED лента.

Трябва да използвате 2-жилен кабел с дебелина 1,5 мм за
своите проводници. Това ще ви позволи да позиционирате своите LED ленти на разстояние до 15 м от захранването.

Свържете се с нас

Какво предлагаме:

Каталог с над 3000 продукта

От 2 до 5 години гаранция

Дизайнерски продукти

До 95% спестена енергия

Контакти

hq@svetni.eu

+359 883 71 72 77

ул. Иван Сусанин 62б, кв. Манастирски ливади